Carin Person Åström
Bildkonstnär.

Verksam på Örnahusen på Österlen i Skåne sedan slutet av 80-talet.

Jag letar alltid efter det som betyder något för mig och vill komma åt en bild med många bottnar. Att skapa en upplevelse av att något finns gömt under ytan i bilden är viktigt i min konst. Jag arbetar med tydliga former och med färgers uttryck och söker ett direkt tilltal.

Jag sysselsätter mig huvudsakligen med måleri och är intresserad av collagets idé, men vänder mig också till textil konst. Mönster är spännande och jag trycker silk- screen på textila material och på papper. Mina tecknade figurer ”vandrar över konstgränserna” från teckning och måleri till textil mönsterkomposition och till broderi. Att teckna och att brodera anknyter till varann i mitt konstnärskap.

Jag bryr mig om samhörighet och min konst kan omfatta det förflutna och det som är närvarande. Verken kan vara både vemodiga och absurda, men också underfundiga och roliga.

Klara målningar och distinkta former är viktigt i min konst. Jag arbetar med ett berättande bildspråk. Cit. Thomas Millroth: ”hon är en mönstergill berättare med känsla för överraskande poänger”.

Hemsida: www.carinpersonastrom.se Kontakt: carinpersonastrom@tele2.se